Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 17:46 - ОТВОРЕНО ПИСМО
Автор: bosia Категория: Новини   
Прочетен: 2766 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 02.06.2011 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

 

 

 

 

О   Т   В   О   Р   Е   Н   О     П   И   С   М   О

 

ОТ НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ

 

 

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

 

През пролетта на 2008 г. в предаването на Георги Ифандиев „Диагноза” по телевизия „Евроком-Пловдив” разказах за държавна контрабанда през 2002 г, извършена с помощта на тогавашната служба военна полиция, по-късно станала част от ДАНС . В предаването споменах, че контролните органи в лицето на полк.Щерю Царев и подп.  Атанас Панайотов са допуснали временен износ на хеликоптерни двигатели и редуктор за г. Гянджа-Азербайджан без редовни документи и въпреки ембаргото към тази държава. В същото това предаване поставих въпроса и за падналия хеликоптер южно от Разлог при гасене на пожар през юли 2003 г. Тогава загинаха 4 човека. Четири семейства осиротяха

Въпросните лица Царев и Панайотов ме дадоха на съд за клевета и обида, тъй като се почувствали много засегнати на чест и достойнство и за малко да ги уморя с приказките си. Адвокатът им Елдъров се опита да ме изкара пръв престъпник на републиката. Основното им обвинение се градеше върху постановление на прокурор Бъчваров от 21.09.2007 г което прекратява производството по преписка №1085/2007 г от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и потвърждението от Военно-апелативна прокуратура-София. От 10.09.2008 г След моята намеса като подсъдим ВОП-Пловдив и ВАП-София повторно отказват да образуват досъдебно производство за извършени престъпления и нарушения Нито МВР, нито МО, нито който и да е в държавата си направиха труда да направят сериозна проверка на информацията, която казах в предаването и по която отделно имаше доклад от оперативен работник от „Икономическа полиция”-Пловдив.Всички споменати институции са бюджетни институции и там отиват стотици милиони левове, за да опазват националната сигурност, правата и свободите на българските граждани и справедливостта. А главният прокурор стои отгоре като безпристрастен наблюдател и наблюдава работата, грешките, нарушенията и престъпленията на юридическите и физическите лица, включително на подчинените си.  

Аз протестирах постановленията на ВОП-Пловдив И ВоАП-София пред вас, НАТО, ЕС и всички останали български институции, които имат някакво отношиние по въпроса. Това оказа някакво положително въздействие и с постановление на прокурора Хр. Граматиков от ВКП предишните постановления на ВОП-Пловдив и ВоАП-София са отменени.

Цитирам пасажи от постановлението на прок. Граматиков от 05.07.2010 г.

„…Преписката бе образувана във ВКП, отдел „Инспекторат” по повод на подаден протест от Николай Ганчев Колев /Босия/ от гр. София с дата 29.11.2009 г…При извършената проверка се установява, че са налице множество факти и обстоятелства, които не са изследвани изобщо и други такива, които са интерпретирани неправилно и незаконосъобразно. При всестранно и обстойно разглеждане на тези факти и обстоятелства се констатират противоположни изводи от тези, направени от ВОП-Пловдив и ВоАП….Следва да бъдат проверени две хипотези:първо-дали не е извършен фиктивен износ и ремонт на вертолетни компоненти по документи и отклонени държавни средства в частен интерес и втора-дали не е извършена контрабанда на стоки с двойна употреба, като са представени документи с невярно съдържание, че е извършен ремонт и стоката е върната в България…тези компоненти съставляват оборудване с възможна двойна употреба, за разпореждането има дейсгващ котрол за продажба и доставка на такива стоки, съгласно Постановление №91 на МС от 09.04.2001 г Република Азербайджан е ембаргова държава, която попада в списъка на държавите и организациите, спрямо които Р. България прилага забрана или ограничения върху продажбата и доставката на въоръжение и свързаното с него оборудване в съответствие с резолюции на Съвета за сигурност на ООН и решения на ЕС и на ОСС в Европа. Тази забрана е била нарушена, ако е осъществен износ. Издаденото разрешително № 2826/13.12.2001 г. от Комисията за контрол и разрешение на външно-търговски сделки с оръжие или стоки и технологии с възможна двойна употреба при МТВИС и със срок на действие-6 /шест/ месеца, до дата 13.06.2002 г. Следователно, ако е осъществен въобще износ, то това е станало без да се има валидно разрешително…Изложените факти и обстоятелства и липсата на задълбочена проверка от ВОП-Пловдив относно движението на стоките и наличието на извършени разплащания следва да бъдат проверени също така с оглед на състави на чл 212, 242, 308-316 и чл. 387 от НК…Предвид гореизложеното и на основание чл.199 от НПК

 

                                                  ПОСТАНОВИХ:

 

ОТМЕНЯМ постановлението на Военно-апелативна прокуратура от дата 12.01-2009 г., с което е потвърдено постановлението на Военно-окръжна прокуратура-гр. Пловдив с дата06.10.2008г, тъй като горепосочените прокурорски актове са незаконосъобразни и необосновани…”

 Това постановление променя нещата диаметрално и аз от подсъдим се оказах обвинител. Но тези, които ме обвиняваха и издаваха „незаконосъобразни и необосновани” актове не се превърнаха в подсъдими. Те и сега си стоят по местата и продължават да си издават „незаконосъобразни и необосновани актове”. А вие не предприемате нищо, за да пресечете това, меко казано, безобразие. Ченгетата също още се изживяват като обидени и набити от мен, вместо да бъдат разследвани и санкционирани. Впрочем единият, Щерю Царев е изхвърлен от ДАНС, но, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!!, не дисциплинарно. Той, говори се, е племенник на Георги Гергов-Свинаря, и бе отстранен внимателно защото му оставала само година до пенсия. Другият продължава да си кюта там и да си затваря очите, когато му наредят или го „помолят” по съответния начин.

Разследването продължава вече почти 11 месеца. Т .е. разследването си трае и нищо не върши. Не са извикани на разпит нито бившия министър Бойко Ноев, нито колегата му Свинаров, нито шефовете на ДУД. Не са им повдигнати обвинения. Прокурорите и следователите от Пловдив също са оставени да рахатуват и да не носят отговорността си. Във ВоАП-също. Сякаш няма наблюдаващ прокурор, няма началник на наблюдаващ прокурор, няма висшестояща прокуратура, няма Главен прокурор. И така, докато изтече давностният срок, а към джобчето на някой потече една хубава кръгла сума.

Но нещата не само дотук.

Направих си собствено разследване и установих следното:

В г. Гянджа са били ремонтирани само 8 български двигателя, но това е станало през 1999 г. Други двигатели и редуктори не са ремонтирани. Номерата на трите двигателя и редуктора липсват в каталога на ремонтираните. Оказа се, че камионът с двигателите, който за по-направо за Азербайджан е трябвало да мине през Люксембург изобщо не са напускали страната. Но фалшивите документи и опитът за фалшива контрабанда не е хванат от службите и по-точно от тези двама синковци. Прокуратурата и следствието са оневинили дебелата далавера и вероятно също са си взели своето.

Тук има още един нюанс.

Направих собствено разследване и за катастрофата на хеликоптер 433 на 24 юли 2003 г. при гасенето на пожара до Разлог. Според държавната комисия, която е разследвала катастрофата, това е станало поради нещастното натрупване на случайности-Хеликоптерът е бил натоварен с 2,5 т вода, бил е неподвижен във въздуха на малка височина и внезапен полъх на вятъра го е свалил на земята.

Оказа се, че това не отговаря на истината. Според свидетеля гл. сержант Георги Кръстев Пешовски в показанията му е записано: „Погледнах нагоре и видях да пуска водата. Побягнахме, за да не ни измокри.” Така отпада претовареността на хеликоптера. Други свидетели твърдят, че той се е намирал на 70-100 м височина и се е движил с около 100 км.ч. Направих запитване в завода производител и оттам ми отговориха, че при такива параметри хеликоптерът няма да реагира на никакъв полъх на вятъра. Но в показанията има и думи, че двигателят на хеликоптерът е заглъхнал. Точно поради това първоначалната версия на комисията и началниците и твърдяха, че от пушека двигателите са задавили и затова е паднал.

Пояснявам! МИ17 и МИ-24 имат собствени ресурси от кислород, което ги прави неуязвими за пушек. Прегледах двигателите на 433. В бумагите се твърди, че левият двигател е бил ремонтиран на 31.08.2002 г. в „Мотор сич”-г. Запорожие, Украйна. Десният двигател е ремонтиран на 09.09.2002 г. на същото място. Обстойна проверка показва, че в Украйна, в Запорожие, във фирмата „Мотор сич” са ремонтирани само веднъж двигатели, но това е станало 4 години ПО-КЪСНО през 2006 г.!!!

Следователно, и тези двигатели са ремонтирани колкото и тези в Гянджа.

Но т. нар. „комисия” е стоварила катастрофата върху главите на нещастните жертви, за да спаси кожите на далаверадиите и престъпните тикви в МО!

 

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

 

Как спите нощем?

Защо не следите колко време се мотаят подчинените ви без да свършат нищо?

Защо прокурорите от ВОП- Пловдив и ВоАП не са наказани и привлечени като свидетели, обвиняеми и подсъдими? Кой трябва вместо вас да свърши това? Кой ходи на приеми и по посолства като манекенка, а не си върши работата?

Аз работата си я свърших и ме дадоха на съд.

Вие не си я вършите и продължавате да си бъркате в носа и да си правите топчета безнаказано.

Четири семейства почерняха и на всичко отгоре им стовариха и вина, без тя да е тяхна.

Как спите нощем, Велчев?

 





Гласувай:
12



1. анонимен - Дреме му на Велчев.
01.06.2011 18:21
Нали и той е в кюпа с мафиотите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735104
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031