Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 23:05 - Поредният преврат
Автор: yuriy Категория: Политика   
Прочетен: 1433 Коментари: 0 Гласове:
0



След поредният преврат през зимата

 

Поредният преврат у нас започна още преди зимните събития от февруари тази година. И както винаги става у нас - с руски привкус.

Още в началото на тази година главният ПЕС на републиката - Сергей Станишев заплаши главната мутра в страната - Бойко Борисов, че ако не се вслушал в "гласа на народа" щял да бъде сменен, поне както беше сменен Жан през 1997 г. Не го каза така, но поне така се разбра, включително и от формалния главен командващ в страната - Еврокомисията. И беше скастрен "немедлено" (нали само този език разбират бащите на нашата олигархия) с нещо като: "такъв език бил непристоен за един европолитик", какъвто е бате Серги. Пък нека му мисли този, които е направил червеното синче Сергейчо европолитик без някога да е работил въобще. Пардон, първият му работен ден беше като премиер-министър на сполучилата от всякъде България. Може би затова бе и евроизбран от ПЕС. Все пак имаше пет години съвсем официална работа и то видима отвсякъде, един трудно достижим успех в тези времена на трудова несигурност.

След посещението в САЩ обаче на министър Цветанов удобните мутри в България изглежда стабилизираха положението. Все пак са удобни за правителството на САЩ, което си беше казано в прав текст от тяхното братско посолство. Отказаха се (мутрите де) от строителството на историческата АЕЦ "Белене" понеже вече им била скъпа. Отказаха се, след като около три седмици вътрешният министър, физкултурника Цветанов се бори с престъпността чак от американската столица и вследствие на тази борба научи колко скъпо ще ни струва АЕЦ-а. Все пак три "неизгодни" АЕЦ-а вече строи Турция и трябва да се отпусне пазар на новите ни братя. Нали досега бяха онеправдани от комунистичуските страни наоколо, които ги наводняваха с евтин ток и от Армения, и от Грузия, пък и от България. Разбира се натиска да се смени физкултурника се поднови, въпреки, че никога не беше реално спиран.

Така наречената "левица", партията на едрия бизнес и на олигархията въобще в България реагира с "референдум". Странно, защото точно те се страхуват от референдуми по традиция. Та докато започне и този водевил стана и един атентат с успешен за отстрелваното говедо Ахмед Доган край. Нормално - странно защо, но празния пистолет не можа да стреля. Като за всеки случай беше и газов, та съвсем да не може да застреля "най-успешния политик на прехода", който се е явявал в Пленарна зала само във високосния ден на високосните години. Но опитът за атентат стана пред европартньорите на Движението на Партиините Секретари. За да може да се нагнети обстановката. И естествено клакьорите гракнаха.

После дойде номерът с надуването на цените на тока, които без увеличение скочиха поне два пъти. Все за допълнителни плащания от сорта на "зелена" енергия, квотите за която този път бяха по стахановски преизпълнени, за разлика от другите евродирективи; за  "кафява енергия"  предимно удовлетворяващи американските тецове, умело наречена от хората лайняна енергия; и т.н. видове енергия удовлетворяваща предимно интересите на енергийната мафия.

И естествено правителството падна. Слава богу без заинатяване, като това на Ердоган в съседна Турция.

Изборите бяха проведени и в крайна сметка - с малко, но ГЕРБ пак победи. Това трябваше да говори нещо на точещите се да вземат властта, но не би. ПЕС-ката Мая Манолова дори обяви БСП за (м)орален победител. Случайно бях в Кюстендил  в дена след изборите и видях народната любов към ПЕС-ката и БСП.

Но сякаш на червените им бяха пораснали криле. Съставиха правителство, започнаха смени на областни управители една след друга по-некадърни, като една от първите беше смяната на шефовете на ДАНС. Да, те проспаха един преврат и ако България беше нормална държава, старите шефове би трябвало да си теглят куршума. А не само да си подадат оставките. Но … времена и нрави. Понятия като чест, родина и т.н. са отдавна и безвъзвратно отминали в историята като "остарели". Поне по нашите ширини е така.

Междувременно Русия се успокои и само ни заплаши още "приживе" на правителството Борисов с някакви си джобни суми от един милиард евро. Джобни за олигарси като Костов и Борисов разбира се. И насочи удара си към Турция, която вече цяла година се опитва да дестабилизира Сирия и дори се появиха призиви за въоръжено нахлуване. А това вече е много. Все пак в бившата и на нас братска държава има една руска военноморска база и появата в нея на чалма като Ердоган е прекалена.

Но ако в Турция възниква проблемът между отстъплението от държавата на Ататюрк в посока на ислямизация и много "демократичните" диктаторски замашки на администрацията, у нас се издигна проблемът с бедността на населението, като тук крадецът вика дръжте крадецът. Виновни за обедняването на населението седят най-вече отляво в пленарната зала на парламента. И то не само на сегашния.

Успокоила се от укротяването на населението "левицата" веднага си показа "десните" рога. Арогантно, но от времето, в което се размотаваха в невъзможни за закупуване от стандартните български граждани мотоциклети най-вече покрай "Магурата" в София нейните синчета бързо се върнаха към нравите си. И започнаха да дерибействат. Като доказаха, че нищо старо не им е чуждо, но и нищо ново не са научили. А на това му казвам политическо дебилство. Да не употребя и по-силна дума.

За това, че руснаците са главното действащо лице в пролетния преврат обаче доказателството се нарича “Атака”. “Патриотичната”  организация се създаде,  подобно на една дузина патриотични организации преди нея, за контрол върху неприятния за руснаците български национализъм. Създаде се за да легитимира ДПС, като отнеме терена за евентуален български радикализъм. Създаде се да замести БНДП, БНРП, да не споменавам тука ОКЗНИ и ОПТ, чието чадо е президентът Първанов. Не, че въпросните партии не бяха пълни с ченгета, но вече си бяха изпели песента в условията на прехода. Само ВМРО още съществува и то сравнително успешно.

Създаде се напълно по подобие на руските националистически формации. И с характерния за тях антисемитизъм, и с православните замашки на нейните лидери, и с някои от своите лидери, пряко свързани със съответните руски служби. Не, че лидерът на формацията не играе роля, която за много хора е доста крайна и дори му викат Болен Сидеров, но си е напълно нормален човекът. Но сега се увлече и преигра. Затова и замлъкна временно. Та ако някой чете въпросният блог и не е съгласен с мене ще се радвам да ме опровергаете. Повярвайте, ако успеете, мед  ще ми капне от сърцето. Но де такъв късмет, де.

  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yuriy
Категория: Други
Прочетен: 323145
Постинги: 36
Коментари: 332
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031